Nyhed i fiskesø:

Størfiskeri

Lystfiskergården i Roust har nok en af Danmarks lækreste størsøer.

 

Læs mere >

Spændende artikel om en

125 kg stør

Sæson konkurrence hver onsdag

Puljefiskeri

Velkommen til

Lystfiskergaarden

Lystfiskergaarden i Roust, består af 2 søer, i meget smukke og grønne omgivelser.

 

Vi har åbent hver dag fra solopgang til solnedgang.

 

I forbindelse med søerne, er der toiletter, rensehus, mulighed for nedfrysning og røgning af fisk, også koldt røgning.

Store sø (fiskene / die fische)

Regnbueørreder indtil 11 kg.
(Regenbogenforellen)

Bækørreder indtil 6 kg.
(Bachforellen)

Rødding indtil 3 kg.
(Rödding)

Brødding indtil 3 kg.
(Brödding)

 

Laks indtil 3 kg.
(Lakse)

Karper, der dog skal genudsættes.
Karpfen, die jedoch wieder
ausgesetzt werden muss.

Ål (Aal)

 

Varmrøget Ørred

Nemt, hurtig og frisk røget

 

Ørrederne renses og gnides med salt (salten binder urenhederne og slimen på fisken). Herefter vaskes fiskene under hanen. Ørrederne tørres med køkkenrulle og drysses med salt og peber. De lægges på et skærebræt og stilles i køleskabet.

 

Ved grillen

Kulholderne placeres i den ene side af grillen.

Alu.bakken fyldes ca. halvt med rygesmuld.

Når kullene er klar, hældes de i kulholderne og alu.bakken placeres direkte oven på dem.

Grillristen pensles med lidt olie og lægges på grillen.

Ørrederne placeres på risten.

Fiskene må ikke ligge lige over foliebakken.

Når rygesmulden ryger godt lægges låget på.

Både topspjæld og bundspjæld skal være åbne.

 

Efter ca 30 min. er fiskene færdig (når benene slipper kødet).

 

Forslag til tilbehør

Flúte (gerne hjemme bagt)

Nye kartofler

Go´ vin

 

Udstyr der skal anvendes

1 stk foliebakke

Rygesmuld

Kul

 

Grillmetode

Kuglegrill:  50/50 30 min.

Stegt laks med urtecreme

 

Laksen skylles og tørres.

Urteblandingen tilberedes og røres sammen med den drænede yoghurt og krydderier.

 

Ved grillen

Grillen varmes op.

Laksen pensles med en god olie og lægges på grillen på direkte med skindsiden mod risten.

Pensles på oversiden og laksen vendes. Skindet fjernes og laksen drysses med citronpeber på begge sider. Laksen skal kun lige brunes.

 

Lægges i et ildfast fad og urteblandingen lægges ovenpå.

 

Sættes på grillen, indirekte ved 200 grader i ca. 20 min.

 

Forslag til tilbehør

Stort set alle former for kartofler, pasta, ris og grønt, kan bruges som tilbehør til denne ret.

Sauce er unødvendig, da urtefyldet virker som en creme.

 

Derudover kan laksen sagtens erstattes af andre fiskearter, og derudover kan den spises kold som en frokost.

 

Udstyr der skal anvendes

Ildfast fad

Røreskål

rivejern

 

Grillmetode

Kuglegrill:  Medium varme  20 min.

Laksefilet på pasta

 

Smør alufolie med smør eller olje,læg fileten på, krydre godt med citronpeber og læg nogle skiver citron på. Buk kanterne på folien op.

 

Sovsen:

Sandefjord-smør: Kog fløden ind til det halve til det halve. Tag gryden af varmen. Rør det kolde smør, skåret i tern i lidt ad gangen til det hele får en cremeagtig konsistens. Det må ikke koge. Smages til med citronsaft, finhakket persille.

 

Ved grillen

Forvarm grillen på max varme, skru ned til medium og grill på indirekte varme i 15-20 minutter, kog pasta og kom paprika i til sidst.

 

Forslag til tilbehør

Lakseside

Rejer til pynt

5 dl fløde

200 g smør

2 spiseskefulde finhakket persille

Saften af 1 citron

 

Udstyr der skal anvendes

Alufolie (staniol)

Lystfiskergaarden
Søvej 1  .  DK-6816 Årre, Roust

Copyright 2000-2015 Lystfiskergaarden - all rights reserved